Açılın! İstanbul’da denize girilecek yerleri yazacağız. Farklı tatil beldelerine gitme fırsatı ya da zamanı olmayan İstanbulluların yüzünü güldürecek; şehre yakın ve hatta bazıları şehrin içinde olmak üzere, özellikle hafta sonu kaçamağı yapılabilecek İstanbul Plajlarını sizler için derledik.
Gelin birlikte İstanbul’daki en iyi 15 plajı inceleyelim:
En İyi 15 İstanbul Plajı
1- Burç Beach
İstabul’a yarım saat uzaklıkta olan ve Kilyos’ta bulunan Burç Beach, Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği tarafından işletiliyor. Okul mezunlarının yanı sıra dışarıdan da ziyaretçi kabul etmekte. Fazla insan tarafından bilinmediği için daha sakin bir ortamının olduğu da kesin.
- Geniş güneşlenme terası, tertemiz kumsalı, cafe & barı ve balık restoranıyla İstanbul’dan çok uzaklaşmadan deniz, kum, güneş keyfi yapmak isteyenler için güzel bir seçenek olacağı kesin.
- Plajın içinde şezlong, şemsiye, duş ve otopark gibi imkanlar bulunuyor.
- Mayıs-Eylül ayları arasında her gün sabah 9 ile akşam 21:30 arasında hizmet veriyor.
- Daha detaylı bilgi için https://saritepe.bogazici.edu.tr/content/burc-beach adresini ziyaret edebilirsiniz.
2- Semizkum Mocamp Plajı
İstanbul’un yanı başında bulunan ve yazlıkçıların bir numaralı adresi olan Silivri Semizkum sahilinde farklı birçok farklı işletmenin plajı bulunuyor. Ayrıca ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz Semizkum Plajı da var. Kalabalıktan biraz daha uzak olup kafa dinlemek isteyen ve temiz bir plaj arayanlara ise Silivri’de en çok tercih edilen yerlerden biri olan Semizkum Mocamp’i önerebiliriz.
- Mavi bayrak almış Semizkum Mocamp, aslında karavan ve çadır tatili odaklı bir işletme ancak sadece plajı kullanmak isteyen müşterilerine de kapısı açık.
- 250 metre uzunluğundaki kumsalında, şemsiye, şezlong, piknik masası, cankurtaran, duş ve WC gibi imkanlar bulunuyor.
- Daha detaylı bilgi için http://www.semizkummocamp.com/ adresini inceleyebilirsiniz.
3- Menekşe plajı
İstanbul’da denize girebileceğiniz yerler arasında, kolaylıkla ulaşabileceğiniz plajlardan biri olan Menekşe Plajı Florya’da bulunuyor. Oldukça geniş bir sahili olan Menekşe Plajı’nın yaz aylarında kalabalık olabileceğini aklınızda tutmanızda fayda var.
- Toplamda 200 şezlongu ve 200 şemsiyesi olan plajda ayrıca duş, soyunma kabini, WC ve otopark da bulunuyor. Herhangi bir acil durum için cankurtaran personeli ve ambulans da tesiste hazırda bekliyor.
- Plajın içinde BELTUR tarafından işletilen bir büfe de bulunuyor. Büfede satılan yiyecek ve içecekler çoğunlukla uygun fiyatlı.
- Menekşe Plajı bir halk plajı olduğu için girişi ücretsiz ancak şemsiye ve şezlong kiralamak için ücret ödemeniz gerekiyor.
4- Güneş plajı
Florya’da bulunan bir başka plaj alternatifi ise Güneş Plajı. Ücretli olduğu için Menekşe Plajı’na kıyasla daha az kalabalık olan plaj iki bölüm olarak hizmet veriyor. Denizinin zaman zaman yosunlu olabileceği söyleniyor.
- 800 metre uzunluğundaki plajda şemsiye, şezlong, WC, soyunma kabini, emanet dolabı ve otopark gibi imkanlar bulunuyor.
- Plaj voleybolu ve deniz bisikleti ile çeşitli spor aktivitelerine de katılabileceğiniz plajda müzik yayını da bulunuyor. Daha canlı bir ortamda deniz keyfi yapmak isteyenlerin tercihleri arasında bulunabilir.
- Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş ve WC hizmetlerinin hepsi dahil.
5- Elmasburnu Plajı
Beykoz- Riva’da bulunan Elmasburnu Plajı haftanın büyük bir çoğunluğunda sadece kadınlara açık olan bir plaj. İstanbul içinden toplu taşımayla ulaşabileceğiniz plaja aynı zamanda servislerle de gidebilirsiniz.
- Elmasburnu Plajı sadece Pazar ve Pazartesi günleri herkese açık. Bu günler haricinde sadece kadınlara ve çocuklara hizmet veriyor.
- Denizinin temiz ve berrak olduğu söylenen Elmasburnu Plajı’nın sahili de kumluk. Plaja giriş ücretsiz ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz ekstra bir ücret ödemeniz gerekiyor. Yine tesiste yeme içme de ekstra olarak ücretlendiriliyor.
6- Caddebostan Halk Plajları
İstanbul’da denize girilecek yerler arasında ard arda popüler 2 yer sunuyoruz. İkisi de çoğunlukla sahiline piknik yapmaya ya da kitap okumaya gittiğimiz yerler; Caddebostan ve Suadiye.
İstanbul’un göbeğinde, Kadıköy’de bulunan Caddebostan Plajları toplamda üç tane. Merkezi olmasından dolayı sıklıkla tercih edilen plajlar genellikle çok kalabalık olmasıyla meşhur.
- Caddebostan 1-2-3 olarak ayrılan plajlardan sadece Caddebostan 1 plajının girişi ücretli. Tüm plajlarda şezlong, şemsiye, WC ve duş hizmetleri bulunuyor. Caddebostan 2 ve 3’te ise sadece şemsiye ve şezlong kirası için ücret ödeniyor.
- Genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen Caddebostan Halk Plajlarının sahili kumluk ancak denizinin pek şahane olduğu söylenemez ne yazık ki.
7- Suadiye Plajı
Caddebostan plajlarına kıyasla nispeten daha sakin olan Suadiye Plajı da İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunuyor.
- Girişi ücretsiz olan Suadiye Plajı’nda şezlong ve şemsiye kirası için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.
- Suadiye Plajı’nda dilerseniz rüzgar sörfü dersleri de alabiliyorsunuz. Ayrıca yeme- içme için de plajın içindeki çay bahçesinden faydalanabilirsiniz
8- Kilimli Koyu
İstanbul’a yakın ancak İstanbul’dan uzaktaymış hissi yaşamak isteyenlerin en çok yöneldiği diğer adresler ise Şile ve Ağva. Yemyeşil ağaçların çevrelediği bir plajda, tertemiz bir denizde yüzmek isteyenlerin mutlaka bir kenara not etmesi gerektiği Kilimli Koyu Plajı da Ağva’da bulunuyor.
- Ağva geneline göre daha sakin bir denizi olan Kilimli Koyu plajı ücretsiz olsa da araç giriş ücreti alınıyor.
- Yine burada bulunan restoran güzel bir manzara eşliğinde yemek yemek için harika bir fırsat sunuyor. Aynı zamanda denize girmek isteyenler için şezlong ve şemsiye de aynı yerden kiralıyor. Burada aynı hizmeti veren başka bir işletme bulunmuyor.
- Kilimli Koyu’nda aynı zamanda kamp da yapabiliyorsunuz. Dilerseniz yakınlardaki Göksu Nehri’ne gidip sandalla güzel bir doğa turu atabilirsiniz.
9- Şile Aqua Beach
Şile’de gidebileceğiniz görece sakin plajlardan biri de Aqua Beach. Mavi bayraklı tertemiz denizi ve kumsalıyla keyfinden ödün vermek istemeyenlerin beğenebileceği bir seçenek.
- Şile – Ağlayankaya Caddesi üzerinde bulunan Aqua Beach’in girişi ücretli ancak aynı sahil üzerinde bulunan Uzunkum Plajı halka açık ve giriş ücreti bulunmuyor.
- Plaja giriş ücretine şezlong, 1 adet meşrubat ve atıştırmalık da dahil. 10 yaşa kadar olan çocuklar için de giriş ücreti istenmiyor.
- Şile Aqua Beach, aynı zamanda düğün gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Daha detaylı bilgi için https://www.instagram.com/sileaquabeach/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
10- Kumbaba Plajı
Yine Şile‘de bulunan, Bizans döneminde kum banyosu yapmak için kullanılan ve kumunun özellikle romatizmal hastalıklara iyi geldiğine inanılan Kumbaba Plajı’nın ismini nereden aldığı belli!
- Kumbaba Plajı, Kumbaba Camping tarafından işletiliyor. (Eğer kamp yapmaktan hoşlanıyorsanız bir alternatif olarak aklınızda bulunsun.)
- Giriş ve şezlong-şemsiye kiralama ücretleri değişiklik gösterebileceğinden telefonla öğrenmeniz daha sağlıklı olabilir. Ayrıca kamp alanında bulunan duş ve WC’den de yararlanabilirsiniz.
- Sahil üzerinde bulunan kafe ve restoranlarda da yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
İstanbul Prens Adaları Plajları
11- Nakibey Plajı – Büyükada
İstanbul’un incisi Prens Adaları, kısa süreli tatiller ve günübirlik kaçamaklar için İstanbullular tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Adalarda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan plajlardan biri de Nakibey Plajı.
- Nakibey Plajı’na Büyükada iskelesinin yan tarafından belirli saatlerde kalkan teknelerle ulaşılıyor. Bulunduğunuz konuma göre yürüyerek de ulaşabilirsiniz tabii.
- Adadaki nezih plajlardan biri olan Nakibey Plajı’nın denizi de tertemiz ve bir aile plajı, yani sadece erkek ziyaretçiler kabul edilmiyor.
- Giriş ücretine tekneyle ulaşım, duş, şezlong, şemsiye ve kablosuz internet kullanımı da dahil.
- Aynı zamanda konaklamak isteyen ziyaretçileri için de 2 ve 3 kişilik alanları bulunan Nakibey Plajı hakkında daha detaylı bilgi için https://nakibey.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
12- Prenses Koyu Plajı – Büyükada
Prenses Koyu herkes tarafından bilinmediği için Büyükada’nın saklı cenneti denilebilir. Adadaki en sakin plajlardan biri olan Prenses Koyu plajı aslında aynı yerde bulunan bir butik otel tarafından işletiliyor.
- Prenses Koyu Plajı’na da adadaki diğer plajlara olduğu gibi iskelenin yakınından kalkan teknelerle ulaşım sağlanıyor.
- 0-7 yaş arası çocuklar için giriş ücretsiz, 7-12 yaş arası çocuklar içinde yüzde 50 indirim uygulanıyor. Giriş fiyatına şezlong ve şemsiye kirası da dahil.
- Tesiste WC, duş ve bir restoran da bulunuyor.
13- Kumluk Plajı – Kınalıada
Adına aldanıp sahilinin kumluk olduğu gibi bir algıya kapılmayın, Kumluk Plajı da Kınalıada’nın diğer plajları gibi çakıl taşlı bir sahile sahip ancak denizi çok güzel, emin olabilirsiniz!
- Kumluk Plajı, denizinin sığ olması nedeniyle ağırlıklı olarak çocuklu aileler tarafından tercih edilen popüler bir plaj.
- Kınalıada İskelesi’nden kalkan teknelerle plaja ulaşabileceğiniz gibi yürüyerek de plaja gidebilirsiniz.
14- Alman Koyu – Heybeliada
Heybeliada’nın en güzel yerlerinden biri olan Alman Koyu Plajı’na ulaşım biraz zahmetli olduğundan çok fazla insan akınına da uğramıyor.
- Nefis manzarası ile Alman Koyu, diğer plajlar gibi çok fazla imkân sunmasa da (yakınlarda cafe vs. bulunmuyor) sadece doğayla baş başa kalmak isteyenlerin zevkle denize girebileceği bir yer.
- Heybeliada’nın denizinin en temiz olduğu yer olan Alman Koyu’na giriş için bir ücret ödemenize gerek yok fakat şezlong ve şemsiye kiralamanız için ufak bir miktarı gözden çıkarmanız gerekiyor. Ayrıca WC ve duş da ücretli.
15- Madam Martha Koyu – Burgazada
Burgazada’nın diğer adalara kıyasla daha az popüler olması harika koylarının ve plajlarının olduğu gerçeğini değiştirmiyor! İsmini yaz-kış denize giren ve ada halkı tarafından çok sevilen Madam Martha’dan alan koy, özellikle kamp severlerin uğrak noktası.
- Madam Martha Koyu’nun hem denizi hem de doğası ziyaretçilerini büyüleyecek kadar şahane. Kamp yapmak ve denize girmek isteyenler tarafından tercih edilen koya, Burgazada iskelesinden yaklaşık 15-20 dakikalık bir yürüyüş sonrasında ulaşılabiliyor.
- Koya girişte herhangi bir ücret talep edilmiyor, dilerseniz kendi havlunuz ve şemsiyenizle sahilde zaman geçirebiliyorsunuz.
“İstanbul’daki En İyi Plajlar” yazımızın burada sonuna geliyoruz. Bu plajlar hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıda bizimle paylaşabilir, FilGezi Instagram hesabından bize ulaşabilirsiniz!