Çocukluktan itibaren Kaş’a gidip gele gele Kaş muhtarı gibi hissediyorum ! Artık, dolu dolu bir Kaş Gezilecek Yerler yazısı yazmanın vakti geldi. Cennetten çıkma koylarıyla bilinen, deniz altını keşfetmek için en iyi dalış noktalarına sahip, tanışan herkeste antidepresan etkisi yaratan, ona giden yolların virajlarını bile sevdiren, zaman geçirdikten sonra aşırı sahiplenmeye sebebiyet verip başkası oradayken hain kıskançlık duygularınızı zirveye vurduran tatil beldesi!
Senelerdir gidiyor olmanın, koylarında içilen en güzel içkilerin, unutulmaz gün batımlarına bağlanan yemeklerin, en tatlı uykudan uyanılan gündoğumlarının, gördüğümüz caretta caretta’ların ve suda kalmaktan buruş buruş olmuş ellerimizin hatrına Kaş’a torpil geçeceğiz, şimdiden kendinizi aşırı övücülüğe hazırlayın ve bu sevdaya düşerek yazının devamını okumak için bir kahve hazırlayın ve yanınızda mutlaka not defteriniz olsun ki gezilecek noktalar için notlar alın.
Kaş’ta Gezilecek Yerler rehberimizi, aşağıdaki gibi ayrı ayrı bölümlere ayırdık.
Kaş’a Nasıl Gidilir?
A. Uçakla Kaş’a Ulaşım
Antalya’nın batısında bulunan Kaş’a uçakla gidecekseniz dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri, doğru havalimanını seçmek olacak. Antalya’da bulunmasından ötürü Antalya havalimanına bilet satın alanların sayısı çokça. Dalaman Havalimanı’ndan 2.5 saatte Kaş’a ulaşırken Antalya’dan 4 saatte ulaşıyorsunuz. (Yollar çok virajlı ve temkinli gitmek gerekiyor)
- Antalya Havaalanı – Kaş : 205 km
- Dalaman Havaalanı – Kaş : 147 km
Havalimanından sonra araba kiralayabilir, transfer ayarlayabilir ya da otobüs kullanabilirsiniz.
Transferler için her sene farklı şirketler ve kişiler çalışıyor ama Facebook’ta yer alan Kaş’a transfer paylaşalım mı grubundan ( https://m.facebook.com/groups/108827832547686 ) iletişim kurarak yolculuklarınızı başka ziyaretçiler ile paylaşabilirsiniz.
B. Otobüsle Kaş’a Ulaşım
Ekonomik ve hemen hemen aynı süreyi kapsayacak bir alternatif olan otobüsü de tercih etmek isteyenler olacaktır. Havaş ile Fethiye otogara ulaştıktan sonra saat başı kalkan Batı Antalya otobüsleri ile ekonomik şekilde gidebilirsiniz.Saatlerine güncel olarak göz atmayı unutmayın, gece saatlerinde otobüs olmuyor. Bunun yanında, yaz aylarında direkt Kaş’a otobüs bulabilirsiniz.
C. Özel Araçla Ulaşım
Kendi özel aracınızla da Kaş’a ulaşmak mümkün, uzun yol yapmayı seviyorsanız ya da arabada birden fazla şoför varsa 12 saat sürecek yolculuk için tam isabet olacaktır. Özel araçla gitmeye karar verdiyseniz, etrafı da gezmeyi unutmayın! Kaş’a geliş rotası üzerinde; Marmaris – Fethiye – Kalkan ‘ı da keşfedebilirsiniz.
Kaş Konaklama Önerileri
Kaş’ta gezilecek yerler birbirine çok yakın değil. O yüzden, her yere yakın olmasını ikinci plana bırakıp birçok konaklama alternatifi sunacağım. Airbnb’den en cennet manzaraya uyanmalık bir ev kiralayabilir ya da butik pansiyonlarında kalabilirsiniz. (Airbnb yazımız için burayı tıklayın) Doğa severler için köy içinde yıldızların altında uyumak bile mümkün. Kaş’ta nerede kalınır sorusunun cevabına başlayalım:
Nefeshane
En sevdiklerimden Nefeshane ile mutlaka tanışmalısınız. Kaş’ın Çukurbağ köyünde; Kaş At Çiftliği’ne ve Düşler Akademisi’ne komşu olan Nefeshane’de şimdilik iki adet iki kişilik oda ve bir adet üç ya da dört kişilik ev bulunmakta. Kaş’a 9 km uzaklıkta aracınızla ya da dolmuşla rahatlıkla merkeze ulaşabileceğiniz bir yer. Zaten en güzel denizleri keşfetmeniz için yol yapmanız gerekiyor. O nedenle denizden çok uzaklaştım diye düşünmeden tadını çıkaracağınız doğanın ve sessizliğin peşine düşmenizi öneririm.
Airbnb linki; https://www.airbnb.com.tr/rooms/13455370
A: Çukurbağ Köyü, Kocaköy Mevkii No:54 Kaş – Antalya
T: 0533 461 8491
Sunset Butik Apart
Yok ben illa merkezde kalacağım diyenlerdenseniz birkaç sene boyunca birden çok kez evimiz olan Sunset Butik Apart’ı önereceğim. Neden mi? Ev rahatlığı, havuzu, havuzunda yüzerken izleyebileceğiniz kuşbakışı Kaş manzarası ve efsane gün batımlarına şahit olacaksınız. Ayrıca Kaş merkezde gezilecek yerlere yürüme mesafesinde (yokuş tırmanmayı seviyorsanız:)
Airbnb linkini de şuraya iliştireyim; https://www.airbnb.com.tr/rooms/12729759
Cappari Hotels – Aquaris
Yazının devamında göreceğiniz gibi Yarımada’yı ayrı bir seviyorum. Aquaris yarımadanın en güzel yerlerinden birine konuşlanmış durumda, sakinliği ve dinginliği ile bence tam bir kaçış noktası. Güzel plajı, manzarasıyla gönül rahatlığıyla önerebilirim. Aquaris’e giderseniz Çağla’ya Filgezi’den selam söyleyin!
Rezervasyon yaptırabileceğiniz linki buraya bırakiyorum; http://www.aquariusotel.com/
Kampçılar toplaşın
Türkiye’nin en iyi kamp alanları yazılarımızda da belirttiğimiz (şurdan bakabilirsiniz: https://www.filgezi.com/turkiyede-en-iyi-kamp-alanlari/ ) gibi Kaş kamp yapılabilecek en güzel yerlerden biri. Kaş Camping’de çadır, karavan ve bungalow seçenekleri mevcut. Ortak tuvalet, banyo dışında kendi plajı ve tesis içinde yer alan cafesiyle gayet bakımlı, düzenli ve temiz bir yer. Merkeze yürüyerek on dakika uzaklıkta.
Burada kamp yapmayanlar için günübirlik giriş de var. Giriş bedeli olarak alınan 15tl sisteme yükleniyor ve minimum harcama tutarınız oluyor. Yaz sezonunda haftanın her günü sabah ve akşam saatlerine böldükleri yoga programları ile dinginleşebilir, camping alanında bulunan Sun Diving dalış okulunda su altı deneyimleri yaşabilirsiniz.
Kaş’ta Gezilecek Yerler
1. Kaş Merkez & Uzun Çarşı
Kaş’a gelir gelmez limanın çevresini keşfedeceksiniz, etrafındaki meyhanelerde en leziz yemekleri yerken Uzun Çarşı’da cumbalı tarihi evlerin altında konumlanmış butiklerden alışveriş yapacaksınız.
Adının uzun olduğuna bakmayın Kral Mezarı’na varınca yol bitmiş oluyor. O nedenle ara sokakları keşfetmeyi, hatta güneşten kavrulduktan sonra biraz burada soluklanmayı ihmal etmeyin. Zekiye Teyze Sokağı benim favorim!
2. Kaputaş Plajı
Kalkan – Kaş arasında yer alan Kaputaş Plajı; turkuaz suyuyla, kumuyla Kaş’ta gezilecek yerler listesinde en ünlü rotalardan da biri. Kaş’tan 15-20 dakikada ulaşıyorsunuz, eskiden olsa 189 basamak inip ona sarılıyorsunuz derdim ama özelleştirmeden sonra basamak durumu da biraz değişti. ☺
Eskiden, hiçbir işletmenin var olmadığı zamanlarda daha sakindi. İşletmenin getirisi şemsiye, şezlong, duş, tuvalet gibi hizmetler oldu. Marka şemsiyeleriyle bile güzelsin Kaputaş!
Deniz akşama doğru dalgalanmaya başlıyor, sabah saatleri hem sakin hem de durgun suyun tadını çıkarabilirsiniz. Fotoğraf çekmek için ideal ışığı sabah saatlerinde yakalayacaksınız, belli bir saatten sonra dağın yamacı gölge yapıyor. Gün batımı dalgalarla oynayıp en tatlı yorgunluk ile günü uğurlamak da tadından yenmez!
Meraklısına Özel Not: Kaputaj Plajı yakınında Mavi Mağara olduğunu hatırlatalım.
Eskiden fokların yaşadığı Mavi Mağara’nın içine güneş ışıkları denizin dibinden yansıyarak giriyor ve efsane bir atmosfer oluşturuyor. Tekne ile gitmek ulaşmak için en konforlu alternatif.
Arabanız ile gelecekseniz iniş öncesi yol kenarı park mümkün. Kaş otogarından kalkan dolmuşlarla da rahatça Kaputaş Plajı’na ulaşabilirsiniz.
3. Hidayetin Yeri
Yıllardır Kaş’ın en sevdiğimiz yeri olan Hidayet’in Koyu’nu imza kampanyalarında görmüş olabilirsiniz. Ne yazık ki bu kampanyalar bir işe yaramadı ve Hidayet’in Koyu, Blanca Beach oldu. İşletmeyi alıp büyük değişikliğe giderek etrafına taş evler yapanlar, Beach Club konseptine hızlı bir geçiş sağladığı için dinginlik arayanların burada rahat edebileceğini düşünemiyorum.
Hidayet’in Koyu, hafta sonları ve bayram zamanları Kaş’ın en kalabalık yeri oluyor. Kaş’ta gezilecek yerlerin başında olmasının sebebi nedir peki? Denizi! Havlunu kıyıya koyup, gözlüğünü takıp parmaklar buruş buruş olana kadar kayaların arasında gezinen balıkları ve caretta carettaları izlemelisin!
Otoparkı var, şemsiye ve şezlong ücreti de alınmakta. Mekanda sipariş vererek oturabilirsiniz. Kıyılar kanununu baz alarak havlunuzu kıyıya atıp takılabileceğinizi unutmayın.
Kokteylleri leziz ama mekanın fiyatlandırması Bodrum ve Çeşme Beach’lerini aratmayacak şekilde oluşturulmuş. Bu tarz mekanlar sevenler, listesine eklemeli; sevmeyenler ise yine de denizinde yüzmek için uğramalı.
4. Limanağzı
Merkezdeki sahilden takalar eşliğinde ulaştığınız Kaş’a bağlı yarımadaya sıralanmış dört tane plaj var. Ben en çok Delos’u seviyorum; sakin, temiz ve tam olarak yayılmalık bir yer. Delos’tan 20- 25 dakikalık yürüme mesafesinde bir mağara var. Yaz ortasında içeride serinlemek harika oluyor, demedi demeyin. ☺ Detaylı bilgi ve yönlendirmeyİ Delos Beach çalışanlarından alabilirsiniz.
Limanağzı’ndaki diğer plajlar Bilal’in Yeri ve Nuri’s Bungalow. Nuri’s ve Delos’da konaklama alternatifleri de mevcut.
5. Büyük Çakıl – Memedin Yeri
Büyük Çakıl merkeze yürüme mesafesinde Kaş’ın cennet koylarından biri daha. Çakıl taşlarından oluşan plajı, soğuk suyu, sahilden 10 -15 dakikada yüzerek ulaşabileceğiniz mini bir mağarası var. Ayrıca plajda şezlonglar ve şemsiyeler bulunuyor.
Memed’in Yeri ise Büyük Çakıl koyuna temellerini atan gün batımını rakı ve sohbete bağladığımız mekan. Koy, geceleri sadece kandille aydınlatılıyor. Gün batımı öncesi deniz sefası yapıp tuzlu tuzlu akşam yemeğine bağlanabileceğiniz, salaş bir yerde sarhoş olup gece denize girebileceğiniz tatil beldesine hoş geldiniz!
6. Küçük Çakıl Plajları
Kaş merkezde Küçük Çakıl diye adlandırılan bölgede denize girmek için birçok alternatif mekan var. Mis gibi pizzaları olan Derya Beach’in yanında yer alan minnacık bir Küçük Çakıl Halk Plajı göreceksiniz. Plaj dediysek uzun uzadıya bir kumsal gelmesin aklınıza, minnacık bir yer cidden.
Küçük Çakıl’da birçok alternatif mevcut. Küçük Çakıl plajları merkeze yakın olanlar için rahat gibi gözükse de suyu en soğuk olan bölgelerden biri. Çınarlar Beach, ortamı, salıncakları ile pek bir keyifli. Akşamları yemek için de tercih edilebilir. Ayrıca ekleyelim, birçok blogda, Derya Beach Kaş’ta gezilecek yerler listesinde yer alıyor. Popüler, sık ziyaret edilen bir plaj-restoran. Pizzaları ve kokteylleri için mutlaka uğrayın deriz!
7. Aquarius Beach
Yarımada’da yer alan Aquarius aslında otele ait bir alan. Kaş’ta sakin bir şekilde günü geçirip balıkları rahatça izleyebileceğiniz bir yer. Dışarıdan giriş konusunda bir engel söz konusu değil ama yine de otele ait bir alan olduğunu unutmayın. Özellikle bayram kalabalığında az bilinmesi nedeniyle diğer plajlara oranla bayağı sakin oluyor. (Kaçış rotası burası olanlar bu bilgiden sonra beni lanetlemez diye umuyorum. ☺ )
Aquarius, ışığı, su altı kamerası ile birleşince harika fotoğraflar veren bir deniz altına sahip. Arılardan rahatsız olanlar, yemek yerken görevlilerden yakmak için Türk kahvesi isteyebilir.
8. Kaş At Çiftliği
Bozkır üzerinde akşam güneşi eşliğinde güzel ve sıcağın bunaltmadığı bir yolculuk ile Dev’in gözüne kadar atla gezintiye çıkmak ve Kaş’ı kuşbakışı izlemek! Yanınızda bacaklarınızı kapatacak bir şey getirmeyi ihmal etmeyin. Bazı yerlerdeki çalılar gezinti sırasında güzel bacaklarınızı çizmesin.
* Devin gözü demişken, nedir bu göz – kaş hikayesi diye merak edenler, yanaşsın! Kaş’ın tam tepesinde boylu boyunca yatan meşhur uyuyan devin hikayesini bilmeyenler toplansın ateş başına! Meis ( Kaş’ın karşısında yer alan Yunan adası) aslında göz demekmiş. Efsanelerin ve masalların evi olan Kaş, adını, gözün üstündeki kaş gibi durduğundan almış.
Kaş limanının karşısında zincire bağlanmış Prometeus olduğu söylenen Uyuyan Dev’in burayı koruduğuna inanılıyor. Tam karşıda bir göz gibi duran Meis adasının tepesinde de devin sevgilisi varmış. Ege denizi kabarıp ikisine de aynı anda değdiğinde birbirine kavuşacaklarmış. Devin gözlerine bakan sevdalıların da kavuştuğu, hiç ayrılmadığı söylenir. E boşuna demiyorlar Kaş- Aşk diye!
9. Kekova Turu
Kaş merkezden anlaşabileceğiniz herhangi bir acenta ile tura dahil olabilirsiniz. Biz genellikle kendi aracımızla 45 dakika yol giderek Kekova’daki Üçağız köyüne ulaşıyoruz ve senelerdir organize ettiğimiz tekne turu rotamız ile geziye başlıyoruz.
Not: Kalabalık bir grupsanız, başkalarıyla tekne turu yerine günlük bütçeyi bölüşerek rahatlıkla kendi tekne turunuzu organize edebilirsiniz. Az zamanınız varsa ve az kişiyseniz acentalar ile anlaşarak planlı ilerlemek daha sağlıklı olacaktır.
Tekne turunda, gezilecek yerler arasında genellikle popüler birkaç koy, Korsan Mağarası ve Kaleköy uğrak noktalar oluyor. Batık Şehir, mutlaka rotanızda olsun. Rehber, Batık Şehri anlatırken detaylıca etrafı gözleyebilirsiniz. Bazı teknelerin alt kısmında camlı bölmeden şehrin deniz altında kalmış kısmını da izleme fırsatı doğuyor.
Şehir yıllar boyunca olan depremler ile yıkılmış ve zaman içerisinde sular altında kalmış, koskoca bir tarihe merhaba deyin! Basamaklar, anıtlar, eski yerleşim yerlerinin ve tapınakların kalıntıları sizi büyüleyecek. Akıllarda kalan soruyu da cevaplayayım; bu alanda yüzmek yasak.
Kaleköy’ün eski adı Simena Antik Kenti. Konaklama alternatifi de olan Kaleköy dondurması ile meşhur. Günün hararetini; muzlu, şeftalili ve fındıklı tamamen doğal meyvenin kendisiyle yapılan dondurmalarla atabileceğiniz bir köy burası. Yorucu basamaklara hazırsanız tepede bulunan kaleye çıkabilirsiniz.
Not: Müzekartı olanlara ücretsiz giriş var.
Köylü halkın el işçilikleri ile ürettiği takı ve işlemelerden hediyelik satın alabilirsiniz. Kekova’ya da gitmişken keçiboynuzu pekmezi¸dağ kekiği ve defne yaprağı satın alabilirsiniz. Şehirdeki kış günlerinde hem sağlıklı beslenmek hem de güneş kremi kokulu mis gibi yaz günlerini hatırlamak için en büyük yardımcı!
10. Düşler Akademisi Kaş
Düşler Akademisi Kaş Projesi, engelli bireyler başta olmak üzere toplumsal dışlanmaya maruz kalan tüm bireylerin sanat ve spor ile bir araya gelerek bütünleşmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş bir köy akademisi. Engellilik ve nadir kronik hastalıklar başta olmak üzere gerekçesi ne olursa olsun toplumsal dışlanmayı yaşayan bireylere ve gruplara; alternatif, yenilikçi ve sürdürülebilir yöntemlerle ücretsiz olarak eğitim, üretim ve ortak yaşam hizmeti sunuyor.
Bu köy akademisindeki tüm çalışmalar gönüllülük esasında yürütülüyor. Çukurbağ köyünde, yukarıda bahsettiğim Kaş at çiftliğine de çok yakın konumlanıyor. Kaş’a yolunuz düşmüşken Düşler Akademisi’ne mutlaka uğrayıp, yaratılan muhteşem dünyaya merhaba demek lazım. Katkıda bulunabileceğiniz gönüllük eğitimleri ile belki hayatınızın bir dönemini burada geçirebilirsiniz.
Not: Düşler Akademisi’nin; Kaş Gezilecek Yerler listemizde 10. sırada yer almasına aldanmayın. Kütüphanesi, müzik odası, müzesi, bahçesi, bostanıyla rüya gibi bir yer burası. Mutlaka uğrayın!
http://ayder.org.tr/dusler-akademisi-kas/
11. Antiphellos Antik Kenti (Kaş Antik Tiyatro)
Antik kentten bugüne ulaşan en önemli eserler şehrin kuzeyine kayalara oyulmuş mezarlardır Kaş’ta. Dört bir yana savrulmuş şekilde bulunan mezarlar ve Likya Lahitlerinden en görkemlisi Uzun Çarşı’da bulunan halk arasında da Kral Mezarı olarak adlandırılan Likya Yazılı Anıt Mezar’dır.
Bir diğeri ise Kaş Antik Tiyatrosu’dur. Anadolu’daki denize cepheli tek tiyatro olma özelliğini taşır. Bazı geceler tiyatro, konser gibi aktiviteler burada gerçekleşir. Gün batımını izlemek için en güzel rotaların başında gelir. Bu sene (2018 yazı) Salı ve Perşembe günleri yoga programı da var!
Kaş mekan Önerileri
Kaş’ta gezilecek yerler, konaklama falan derken, en leziz kısma sonunda gelebildik! Kahvaltı, meze, ahtapot, sütte balık, dans, iyi kokteyl, kebap – evet yanlış duymadınız kebap hem de en lezizinden- , oğlak yenir Kaş’ta! Sakin olun, hepsini tek tek anlatıp, adreslerini vereceğiz.
Çok detaylı bir Kaş gurme yazısı ararsanız; Kaş’ın En İyi Restoranları yazımızı okuyabilirsiniz.
Nereid Meyhanesi
Nereid Meyhanesi öyle meşhur ki, Kaş’ta gezilecek yerler listesine bile almayı düşündüm bir an. Deniz mahsulü ve meze alternatifleri ile rakı balığın keyfini doya doya yaşamak isteyenler, canlı müzik de olsun diyorsanız; Nereid Meyhanesi!
Parmesanlı jumbo karides, ahtapot, mezeleri, hardal soslu enginarı ve mutlaka ama mutlaka simitte levreği denenmeli. Tatlı kısmını sevenlere öneri; suflesi baya güzel. Kalabalık ve talep nedeniyle gece sonuna kalmıyor ama siparişi verirken tatlı rezervasyonu da yapabilirsiniz. ☺
Hafta sonu ve Bayram döneminde rezervasyon yaptırmanızın şart olduğunu belirtmeme gerek yok diye umuyorum. Sezon boyunca talep olduğundan siz tedbiri elden bırakmayın ve rezervasyonunuzu yaptırın derim.
Adres: Andifli Mahallesi, Süleyman Sandıkçı Sk., 07580 Kaş
Telefon: 0542 836 34 74
Bahçe Balık, Üzüm Kızı ya da Tzatziki Meyhane diğer deniz ürünleri restoranlarından. Büyükçakıl’da yer alan Memed’in Yeri’ni de rakı balık alternatiflerine not edebilirsiniz.
Zaika
En sevdiğimizi en sona sakladık!
Zaika, Ocakbaşı bağımlılık yapacak lezzete sahip. Esas tadı ve lezzeti yakalamak için eti odun kömürü ateşinden közden geçirerek sunuyor. İyi malzeme, geleneksel pişirme yöntemi, doğal yerde beslenen hayvanın eti adil fiyatla da birleşince damaklar şenleniyor. Rezervasyon mutlaka ama mutlaka şart!
İlkokul Sokak No: 13 / 1 KAŞ / ANTALYA
Rez: +90 242 836 23 73
BiLokma
Hikayeleri Kaş’a tatile gelen annelerinin tezgahta lokma tatlısı yapmasıyla başlıyor. İlk günlerin amatör duygularıyla profesyonelliklerini harmanlayarak on sekiz senede güzel mi güzel bir mekan yaptılar. Günün her saati yemek için ideal. Mezeleri de denenmeli, kahvaltısı da! Mutlaka denenecek lezzetler arasında “anne böreği” var.
Kaş’ta genel sorun sanırım şarap menüsü, sevenine leziz şarap sunan bir mekan bulmak zor. Ey iyi şarap üreticileri, Kaş’a bekleniyorsunuz. ☺
Bi Lokma Restaurant | Mama’s Kitchen :Hükümet Cad. No:2, Kaş, Antalya
T: +90 (242) 836 39 42
Kahvaltıyı nasıl alırsınız?
Kaş merkezde yer alan leziz pişisi ile gönülleri fetheden şirin bahçesinde keyifli kahve sohbetine bağlanan Taş Bahçe kahvaltı için doğru bir karar olacak.
Eskiden Ayı Bar olan mekan şimdi Loop Garden oldu. İçerisinde bulunan gündüz belli bir saate kadar hizmet veren Miskin’in mutfağından çıkma farklı konseptlerde kahvaltı seçeneğini de unutmayın. Loop’un kolektif bir alan olmasını çok seviyorum. Gündüzleri kahvaltı ve üçüncü dalga kahveye ulaşabileceğiniz gibi yine alanın içinde yer alan Viva Kaş’tan Meksika mutfağının tadına bakabilirsiniz. Akşamları da Loop’un leziz kokteyllerini deneyebilirsiniz. Avrupadaki bira bahçeleri ortamını yaşatan geniş alanında sosyalleşebilirsiniz.
Adres : Andifli Mahallesi, Hükümet Caddesi, No 12, Kaş, Antalya, Kas, Antalya
Retro Bistro Kaş
Yemek, tatlı ya da kahve ne için uğrarsanız uğrayın lezzetine ve hizmetine bayılacağınız bir mekan. Bahçesinde şarap & pizza yeyip, üzerine tatlı ile zirvede bırakın. Mekan sahibi çok ilgili ve güleryüzlü. Tatlı kısmında sizi bir sürpriz bekliyor; “ Patlıcanlı Krem Brüle” . “Patlıcan mı tatlı mı?” dediğinizi duyar gibiyim. Pişman olmayacağınıza söz veriyorum.
Adres: Andifli Mahallesi, İbrahim Serin Caddesi, No: 13/A, Kaş, Antalya
Telefon: 0242 836 4282
Oburus Momus
Vegan mutfak severler sizi de unutmadık!
Dekorasyonu, menü çeşitliliği, lezzeti, hizmeti, iyi bira çeşitliliği ile mutlaka ama mutlaka ziyaret edileceklerden.
Falafeli, mozarella ve parmesan peynirli patlıcanı, ekmek üstleri ve zencefilli ev yapımı gazozu benim favorim.
Güncel ve detaylı menüye ulaşmak için; http://www.oburusmomus.com/menu/
Adres: Andifli Mah. Hastane Cad. No: 22/1 PK: 07580
+90 507 704 20 32
L’Apero
L’Apero; Türk ve Fransız mutfağını sunuyor. Çok geniş bir şarap menüsüne sahip. Müzikleri de çok keyifli. Fransız usulü bifteği, peynirli fondüsü ve tüm tatlıları bizim favorimiz!
Adres; Andifli Mahallesi Likya Caddesi No:1/A Kaş
3. Dalga Kahvecilere İçin Dev Hizmet!
Sankofa Coffee Shop: Eski Ayı Pub, şimdi Loop olan mekanın içerisinde yer alan Sankofa; kaliteli üçüncü dalga kahve için gidilecek adreslerde. Cheesecake’leri de leziz. Kaş limanı manzarası da bonusu!
Biiisstt Coffee&Sandwiches : Adından konseptini anladınız siz. Kahveler üçüncü dalga, sandviçler sıcacık ve leziz. Minnacık ve tatlı dekoru ile kahve molası için uğranacak mekanlardan.
MANU Coffee & Cocktail Bar: Gündüzleri kahve akşamları kokteyl
Hideaway Bar & Cafe: Buraların en eskisi denilebilir Hideaway için. Frappesi muhteşem. Akşamları içki ve dart oynamak için uğrayabilirsiniz. Dart sevenler Hideaway’de buluşuyor diyebilir miyiz? Vallahi de deriz! 🙂
Gece eğlenmek ve dans etmek için tercih edilecek yerler
Gün boyu Kaş’ta gezdiniz yoruldunuz. Artık süslenip püslenip sokağa çıkma zamanı!
- Mavi, meydanda sosyalleşmek ve dönemsel 70’s- 80’s rock- müzik dinleyip dans etmek için ideal.
- Ben diyeyim kara sevda, siz deyin Athena, eski Türkçe şarkılar bas bas bağırarak dans edebileceğiniz mekan; No 11
- Fırt Bar; mavi arka üst kısmına konumlanmış, Balkan müziği çalan harika ve deli bir grup var. Saat 11 ‘den sonra gidip, delirmek için birebir.
- Echo’da genellikle sevilen müzisyenlerin konserlerine denk geleceksiniz. Canlı performans ile her akşam farklı ve güzel müzisyenlere yer veriyorlar. Blues ve rock çalan müzisyenleri dinlerken bir gün Türkçe reggae ile Sattas’ı, diğer gün Bülent Ortaçgil’i başka bir günde Birsen Tezer’i dinlemeniz olası.
Konser programına mutlaka göz atın, sevdiğiniz birine illa denk geleceksiniz. Konser girişleri ücretli oluyor, ilk yarıdan sonra bilet kesilen masa girişten kalkıyor, para ödemek istemeyenler konserin ikinci yarısına yetişebilirler. Zaten mekan çok ufak içeri girmeyip dışarıda biranızı bile yudumlasanız, müziğe yakın olacaksınız.
Kaş’ta geceler biraz “bar –hopping” tadında geçer. Yani yazar diyor ki; aynı gece içinde o bar senin bu bar benim diyerek geziniz.
Kaş’a Yakın Alternatif Öneriler İçin Aşağıdaki Yazıları Ziyaret Edebilirsiniz:
Kaş’ta Yapılacak Aktiviteler
Kaş’ta gezilecek yerler listesinden, ne yenir ne içilirden sonra gelelim Kaş’ta yapılacak aktivitelere. Kaş dünyanın en önemli dalış merkezlerinden biri. Su altı güzelliği, batık kentler ve gemiler… Turkuaz rengin altındaki güzellikler ile sıcak ve berrak su olma özelliği birleşince tadından yenmiyor. Hem sakin hem de güvenli bir su altına sahip olan Kaş’ta profesyonel olmak için eğitimler alabilir ya da günlük eğitimler ile tatilde unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.
1. Tüplü ya da şnorkelle dalış için birçok yer mevcut. Deneyimlediğimiz ve onlara karşı boş olmadığımız birkaç şirket önerisini buraya bırakıyoruz.
- Nautilus Diving
- Life Aquatic Serbest Dalış ve Yoga Okulu
- Kaş Diving
- Naturablue Dalış Merkezi
2. Yamaç Paraşütü
Macera severleri, yükseklik korkusu yenmek isteyenler yamaç paraşütünü Kaş’ta da deneyimlemeli!
Asas dağının eteklerinde 650-700 metre yükseklikteki pistten yapılıyor. Pist yüksekliği ilk kez deneyimleyecekler için ideal. Uçuş süresi 20-25 dakika sürüyor. Kendinizi kuş gibi hissetmek dağın, denizin keyfini çıkarmak için mutlaka deneyimleyin. Yamaç paraşütü için de sevdiğimiz ve tavsiye edebileceğimiz şirket ismini aşağıya bırakıyoruz.
* Fly Lycia Yamaç Paraşütü
Kaş’ta başka yapılabilecek aktiviteleri yazı içerisinde belirtmiş olsam da bir özet daha geçeyim;
3. Kekova- Batık Kent- Tekne Turu
4. Meis adasına günübirlik Gezi
5. Saklıkent Kanyon Turu
6. Kalkan ve Patara Plajı Keşfi de yapabilirsiniz.
Kaş Tavsiyeleri
- Kaş’ta gezilecek yerlerin arası biraz da olsa uzak. Yani Kaşın tadı arabayla daha bir güzel. Gün içinde farklı koylar dolaşmak dinlenmek için yakın köylere uğramak…
- Kaş’a gitmeden yanınıza dalış maskesi ve şnolker almayı unutmayın.
- İkinci bi almanız gereken ise bolca güneş kremi.
- Kaş’ın insanı, esnafı genelde yavaş hareket eder (Özellikle İstanbul’lulara göre) Uyum sağlayın, hayat yavaş daha güzel burada!
- Özellikle Küçük Çakıl ve Büyük Çakıl’da deniz bazen çok soğuk olabiliyor!
- Eğer Nevruz’da giderseniz mutlaka Büyükçakıl’daki kutlamalara katılın.
- Mutlaka ama mutlaka gün batımlarını kaçırmayın.
- Bir seyyahın çanta hazırlama rehberi yazımızı okuyun.
Kaş’ta gezilecek yerler rehberim umarım doyurucu olmuştur. Sorunuz oldukça, yazının altına yorum yazabilir veya instagram hesabımızdan filgezi ‘ yi takip edebilirziniz. Kaş’ınız dolu dolu geçsin!!