Kuşadası Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Kuşadası'nda Gezilecek Yerler - Gezi Rehberi

Karşınızda bir Kuşadalı’nın elinden çıkma Kuşadası Gezi Rehberi ve karış karış Kuşadası’nda Gezilecek Yerler Listesi. Hazır fırsatını bulmuşken en kısa haliyle kendimden bahsedeceğim. Kuşadası’nda doğdum, büyüdüm. Üniversiteyle birlikte İstanbul’a yerleştim. Tam olarak 30 senedir Kuşadası’yla göbekten bir bağım var. Zaman zaman yerleşmeyi düşünüyorum fakat maalesef henüz kendime göre bir iş bulamadım oralarda. Şimdilik her fırsatta kaçmanın peşindeyim.

Kafanızı daha fazla şişirmeden Kuşadası yazılarına geçelim. Kuşadası için, 2 ayrı yazı hazırladım,

Bu yazımda aşağıdakilerden söz edeceğim;

  • Kuşadası’na Nasıl Gidilir?
  • Kuşadası Şehiriçi Ulaşım
  • Kuşadası’nda Konaklama
  • Kuşadası’nda Gezilecek Yerler
  • Kuşadası Çevresinde Gezilecek Yerler
  • Kuşadası’nda Gidebileceğiniz En iyi Mekanlar (Nerede Ne Yenir)
kusadasi-gezi-rehberi
kusadasi-gezi-rehberi

Kuşadası’na Nasıl Gidilir?

1. Uçakla Kuşadası’na Ulaşım

12 senedir düzenli olarak İstanbul’dan Kuşadası’na gidiyorum. En rahat yolu paylaşayım hemen, hiç macera aramadan İzmir Havaalanı’na direkt uçun. Yurt içinden, bir çok yerden ve hatta yurt dışından da farklı havayolları şirketlerinin uçuşları mevcut.

Güzel haber, seferler oldukça sık olduğundan bilet fiyatları uygun diyebiliriz. Gün ve saate göre değişmekle birlikte 120 TL’den başlayan fiyatlara gidiş-dönüş bilet bulabilirsiniz. Tabii maalesef bu fiyatlar bayramlarda 700 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Benim tercihim uçak bileti fiyatlarını yakından takip edip, THY’den uygun fiyatlı bilet kovalamak. Bu arada Atlasglobal ile uçmayı tercih ederseniz, uçuş sonrası Kuşadası’na ücretsiz servisleri aynı, aklınızda bulunsun.     

Kuşadası’na uçakla gitmek konusundaki en kritik nokta, uçuş saati öncesi servis durumunu kontrol etmek. Gece saatlerindeki uçuşlar için uygun saatlerde servis olmayabilir ve saatlerce havaalanında beklemek zorunda kalabilirsiniz. İzmir Havaalanı – Kuşadası  yalnızca 65 km. Özel servis aracı ya da Havaş ile 1 saatte Kuşadası’nda oluyorsunuz.

Hemen şuraya özel servis araçları olan Last Minute için telefon numarası bırakayım, gitmeden önce mutlaka arayıp rezervasyon yaptırın. Bir de Havaş için link bırakalım sefer saatlerine rahatlıkla bakabilin. Last minute 25 TL, Havaş 27 TL onu da belirtelim.

Last Minute Tel: (0256) 614 63 32

Havaş sefer saatleri:

http://www.havas.net/tr/Hizmetlerimiz/OtobusHizmetleriVeOtopark/OtobusServisNoktalari/Pages/Izmir.aspx

Havalimanına vardıktan sonra araba kiralayıp yola devam etmek ya da eşinizin dostunuzun sizi karşılamaya gelmesi de bir seçenek tabii.

Son olarak bir de tren seçeneği var Selçuk’a kadar; fakat mantıklı bir seçenek değil, saatler konusu sıkıntılı, yine de denemek isterseniz gişedeki görevliden tren saatlerini öğrenebilirsiniz. Selçuk Garı’na vardıktan sonra dolmuş ile Kuşadası’na devam edebilirsiniz.

2. Otobüsle Kuşadası’na Ulaşım – Kuşadası Gezi Rehberi

İstanbul-Kuşadası: 550 km

Ankara-Kuşadası: 600km

İzmir-Kuşadası: 90 km

Her gün, gün içerisinde farklı saatlerde İstanbul, Ankara, İzmir’den, Kuşadası’na direkt otobüs seferleri mevcut. Bu güzergahlarda hizmet veren farklı otobüs firmaları var. Ulusoy ya da Varan tercih ederdim ben eskiden şimdi Pamukkale gayet güzel, araçlar yeni, ikramlar hiç bitmiyor.

Otobüsle seyahat etmeyi tercih ederseniz dikkat etmeniz gereken bir konu var, yol üzerinde çok mola veriyorlar, yolcu indirme bindirme aynı şekilde çok fazla, bir yerden sonra sinir bozuyor. Bu duruma maruz kalmamak için mutlaka molasız seferleri tercih edin, önceden teyit edin bu konuyu derim. Otobüs bileti fiyatları İstanbul ve Ankara’dan gidecekler için gidiş-dönüş 200-250 TL arası değişiyor. İzmir’den gidenler için ise gidiş-dönüş 40-50 TL arası.

3. Özel Araçla Ulaşım

Özel aracınızın konforuyla seyahat etmeyi de tercih edebilirsiniz tabii. İstanbul, Ankara, İzmir’den gidenler için yollar oldukça rahat malumunuz. Yol üstü lezzet durakları yaparak yolculuğunuzu daha eğlenceli hale getirmeniz mümkün. Artık Bursa’da İskender mi, Akhisar’da köfte mi, Susurluk’ta tost mu yersiniz bilemiyoruz. 3 saatte 1 mola vermeyi aman ihmal etmeyin.

Not: Ayrıca Kuşadası Gezi Rehberinin ilerleyen kısımlarında da göreceksiniz şehre yakın gezilecek yerleri de özel araçla gezmeniz çok rahat. O yüzden tercih sebebi olabilir.

Kuşadası Gezi Rehberi - Ulaşım
Kuşadası Gezi Rehberi – Ulaşım

Şehir İçi Ulaşım – Kuşadası Gezi Rehberi

Kuşadası’nda istediğiniz her yere dolmuşla gidebilirsiniz üstelik kilometrelerce gidip sadece 3 TL ödüyorsunuz. Kuşadası’nın çevresindeki gezilecek yerlere de dolmuşla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Sadece gideceğiniz yeri söyleyin etrafınızdaki herkes hangi dolmuşa binmeniz gerektiği konusunda siz yardımcı olur.

Şehir içi ulaşım için taksi seçeneği de mevcut tabii ama küçük yerlerde biraz daha pahalı olabiliyor. Yine de Kuşadası’nda her yerden taksi bulabileceğinizi bilmek büyük rahatlık.

Özellikle gitmişken, Efes’e de gideyim, Meryem Ana Kilisesi’ni de ziyaret edeyim derseniz araba kiralamak en güzeli. Kendi aracınızın olması en en güzeli. Bu arada bayramlar dışında park problemi yaşamazsınız şehir merkezinde, gönlünüz rahat olsun.

Kuşadası Konaklama Önerileri

Kuşadası Gezi Rehberi‘nin bu bölümünde sizlere Kuşadası’nda farklı konaklama önerileri sunacağım ama her zaman bize de bekleriz aklınızda bulunsun

Kısmet Otel

Şu an 4 yıldızlı otel olarak hizmet veren Kısmet Otel, Kuşadası’nın en eski otellerinden, aynı zamanda benim favori otelim. Bu otelde konaklamayı tercih etmeseniz bile mutlaka barına uğrayıp bir şeyler için. Muhteşem gün batımı manzarasına karşı bir kadeh şarap müthiş keyifli oluyor. Otelin hemen önünden iskeleden denize girebiliyorsun, kayalar arasında yüzmekten hoşlananlar için iyi haber. Sahilden denize girmekten hoşlananlar için yazımın ilerleyen bölümlerinde farklı alternatifler paylaşacağım.

Double Tree by Hilton

Kuşadası Marina’nın hemen karşında, şehir merkezinde, Hilton standartlarında bir otel. Oldukça temiz ve kaliteli bir konaklama imkanı sunuyor. Buranın barının manzarası da çok güzel, bir kadeh bir şeyler burada da güzel gider.

Gecelik oda fiyatı 400-450 TL civarı, yine arayıp teyit etmek gerek.

Linki de şöyle bırakalım, detaylı bilgi için.

https://www.hilton.com.tr/oteller/turkiye/aydin/doubletree-by-hilton-kusadasi/

İlayda Avantgarde Otel

Yine Kuşadası’nın merkezinde, konforlu bir konaklama seçeneği. Hemen altında bir Starbuck’s var. Deniz manzaralı odaları mevcut, otelden çıktığınız an sahildesiniz. Yenilenmiş, mis gibi bir otel.

Gecelik oda fiyatı sezona göre değişiklik gösterebilir, yaz aylarında 600 TL civarı olduğunu gördük.

Pine Bay

Kuşadası Gezi Rehberi - Pinebay
Kuşadası Gezi Rehberi – Pinebay

Tatil köyü konseptli tatil yapmak isteyenler için bir yerinde bir öneri. Aynı zamanda çocuklu aileler için doğru bir tercih olabilir. Kendi sahiline sahip Pine Bay, Kuşadası merkez dışında konumlanmış, oldukça huzurlu bir çevreye sahip. Kuşadası’ndaki bu konsept bir çok otel arasında Pine Bay’in gerçekten kaliteli bir hizmet sunduğunu düşünüyorum.

Fiyatlar yine telefonla teyitleşilmeli, paket programlar olabilir, detaylıca konuşun.

http://www.pinebay.com/

Kuşadası’nda Gezilecek Yerler

Kuşadası Gezi Rehberi’nde gezilecek yerler listesi de eklemek istedim. 7 maddeden oluşan listenin bir altında, yakın yerlerde gidebileceğiniz yerleri sıraladım. Haydi başlayalım.

1. Milli Park, Zeus Mağarası

Kuşadası Gezilecek Yerler - Milli Park
Kuşadası Gezilecek Yerler – Milli Park

listesinin başında tabii ki Milli Park var. Doğanın insanı büyülediği yerlerden biri burası. Yüzlerce kuş türü, yaban domuzları, botanik bahçesi tarzındaki bitki örtüsü ve bu canlıları çevrelemiş muhteşem deniz, her gittiğimde doğanın mucize olduğunu hatırladığım bir yer.

Takdir edersiniz ki burası herkes tarafından bilinen bir yer dolayısıyla insan akınına uğruyor. Bu yüzden yaz aylarında hafta sonu gitmeye kalkarsanız kalabalıktan sebep az önce bahsettiğim huzurdan eser bulamazsınız. Bu yüzden kesinlikle hafta içi bir gün gitmenizi tavsiye ediyorum hatta mümkünse ya sabah erken saatlerde ya da 16:00 sonrası gidin.

Milli Park’ta 4 koy var denize girebileceğiniz hepsi birbirinden güzel tabii fakat yine benim önerim en sondaki Karasu Koyu olur. Karasu koyu, diğer koylara göre daha tenha olur, deniz taşlıdır ve ben en çok bu koyu severim:) Çocuklu aileler genelde ilk koy olan İçmeler Koyu’nu tercih eder. Giderken yanınıza yiyecek, içecek alın mutlaka, sonra keyfinize bakın. Bir de unutmadan aman arılardan ve yaban domuzlarından korkmayın, sonuçta burası Milli Park onların yaşam alanına gittiğinizi unutmayın. 

zeus mağarası kuşadası gezilecek yerler
zeus mağarası kuşadası gezilecek yerler

Gelelim Zeus Mağarası’na, mağaranın mitolojik hikayesinden bahsetmeyeceğim, gidince girişte anlatan bir yazı var okuyabilirsiniz. Zeus’un sığındığı bir mağara olduğunu tahmin etmek çok zor olmasa gerek:) Aynı şekilde burası da çok popüler bir yer yaz aylarında kesinlikle hafta sonu önermiyorum.

Mağaranın içinde yüzmek yasak fakat suya girebiliyorsunuz. Fakat şunu belirteyim yazın su aşırı soğuk yani öyle herkesin girebileceği bir sıcaklığı yok, kışın ise suyun sıcaklığı artıyor ve daha ılık bir su oluyor. Şimdiye kadar suyun bu enterasan ısısından hasta olan olmadı, tam tersi iyileşen hastalar oldu o yüzden gitmişken mutlaka bu suya girin, kaçırmayın derim.

2. Şehir Merkezi, Kervansaray

Kuşadası Gezilecek Yerler - Kervansaray
Kuşadası Gezilecek Yerler – Kervansaray

Kuşadası’na gelen yerli, yabancı, tüm turistlerin ilk yönlendirildiği yer, 100 yıldır şehir merkezidir. Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı merkezde görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Burada turistlere yönelik şovlu geceler düzenleniyor beni hiç cezbetmiyor ama  bu geceler yine de gitmek isterseniz önceden rezervasyon yaptırın.

Yine çok eski zamanlarda yapılmış bir Kale Kapısı var, bu kapının içinden bir geçin. Zaten rivayete göre 1 kere geçtiğinizde hep geçmek istermişsiniz yani Kuşadası ile bir bağınız olur kopamazmışsınız:) 

Hazır merkezdeyken sahili boydan boya yürüyün, zaten çok uzun değil, yarım saatte biter. Marina’da havalı mekanlar açıldı orada oturup gün batımı saatinde bir bira içmek keyifli oluyor ya da denizin dibinde kendimi bildim bileli Kutes diye bir cafe var orada aynı şekilde oturup keyfinize bakabilirsiniz.Kuşadası’na gelip Starbuck’sa  mı gidecem hiç demeyin, limandaki Starbuck’s kahve keyfi için en iyisidir, denizin üstünde, gemilerin dibinde, daha olsun:)

Daha çok zengin gemi turistine yönelik bir sürü halı ve kuyum dükkanı var, benim hiç ilgi alanım değil ama görmek isterseniz Grand Bazaar, Orient Bazaar buralarda dolanabilirsiniz.

3. Güvercinada

Kuşadası Gezilecek Yerler - Güvercinada
Kuşadası Gezilecek Yerler – Güvercinada

Kuşadası’nda gezilecek yerler arasında en sevdiğim yerlerdendir, Güvercinada. Aslında burası oldukça tarihi bir yer, Bizans Dönemi’nden kaldığını biliyorum. Eskiden bir çok farklı kuş türünün yaşadığı bir adaymış ve karayla bağlantısı yokmuş haliyle. 1957 yılında adayı karaya bağlayan yol yapılmış.

Güvercinada’nın oldukça bakımlı bir halde şu ve Belediye’nin işlettiği bir cafesi de mevcut. Kuşadası’na gelip de bu etrafı surlarla çevrilmiş adayı görmemek olmaz. Sahil boyu yürüyüş yaptıktan sonra, adanın içini turlayıp sonrasında cafesinde bir mola verebilirsiniz.

Ayrıca Güvercinada’dan denize de giriliyor( senelerce girdim gayet güzel). Kayaların arasından iskeleden girildiğinden dalgalı günlerde dikkatli olmakta fayda var.

4. Kadınlar Plajı

Yazlık bir belde yazısı bu sonuçta, plajlardan bahsetmemek olmaz. Gelelim Kuşadası’nın aşırı popüler plajı Kadınlar Denizi’ne. En son 15 sene evvel buradan denize girdim sanırım. Popüler bir yer olduğundan haliyle çok kalabalık oluyor. Havlunuzu yere serecek yer bulamayacak kadar bir kalabalık. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz yerler var plajda, hatta o kadar çok var ki plajda boş yer bulmak bu sebepten de zor.

Bu arada plajın şu an yalnızca kadınlara özel olmadığını belirtelim. Osmanlı Dönemi’nde gerçekten de kadınlara tahsis edilmiş bir plaj olduğundan adı bu şekilde kalmış.

Plajın ilerisinde koylarda yer alan bir kaç beach club var. En sondaki Green Beach’e lise hayatım boyunca her hafta gitmişliğim var. Gayet güzeldir, iskeleden denize girilir. Yiyecek, içecek alabileceğiniz bir cafesi de mevcut. Bir de daha havalı beach clublardan Miracle, plajın az ilerisinde yer alıyor. Kayaların üzerindeki tesiste, merdivenden kayalar arasından giriyorsunuz denize.Bazen beach partiler organize ediyorlar, ilginizi çekiyorsa takılabilirsiniz.

5. Yılancıburnu

Kuşadası Gezilecek Yerler - Yılancıburnu
Kuşadası Gezilecek Yerler – Yılancıburnu

Kuşadası’nın en güzel denize girilebilecek yerlerinden biridir. Yüzerek isterseniz Güvercinada’ya geçebilirsiniz buradan, gerçi açık deniz sonuçta tehlike içerebilir. Deniz yosunlu ve kayalar üzerinde yüzüyorsunuz, bu mu güzel deniz diyebilirsiniz, hiç dalga yok ve çok berrak ben böylesini seviyorum Yüzerken aşağıdaki hayat ilgimi çekiyor diyeyim.

Yeri gelmişken kendimi bildim bileli varlığını sürüdüren Jade Beach Club’tan bahsetmek isterim. Yılancıburnu’nun oldukça geniş bir kısımını kaplayan bu işletme oldukça iyi partilere ev sahipliği yapmışlığı var. Benim de ayrı bir bağım var burayla, seviyorum işte, lise yıllarıma dönüyorum ondan sanırım.

6. Yaylaköy

Yaylaköy, Kuşadası’ndan arabayla 20 dakika uzaklıkta, en büyük özelliği temiz havada, kuzu çevirme ve rakı. Bu muhabbetten hoşlanmayanlara önermiyorum. Doğal malzemelerle hazırlanan yemeklerin oldukça lezzetli ve ortamında oldukça keyifli olduğunu da ayrıca belirtmek isterim. Özellikle bu planlar için bahar aylarını tercih etmenizi öneriyorum, temiz hava, doğal beslenme sonrası tam bir mutluluk.

7. Gazibeğendi

Kuşadası Gezi Rehberi – Gazibeğendi

1924 yılında Atatürk’ün Kuşadası ziyareti esnasında görüp beğendiği yerin adı bu hikayeden gelir. Bu noktadan Kuşadası’na tepeden bakıyorsunuz ve gerçekten çok güzel bir manzara ayaklarınızın altında. Yol üzerinden geçerken durup fotoğraf çekmek isteyenler için iyi bir nokta.

Kuşadası Çevresinde Gezilecek Yerler

Kuşadasına yakın gezilecek yerler de en az şehir içinde gideceğiniz yerler kadar heyecan verici. Not: Eğer arabayla gelmediyseniz de araba kiralamanız tavsiye olunur.

1. Efes Antik Kent-Meryem Ana Kilisesi

Kuşadası Yakınında Gezilecek Yerler - Efes
Kuşadası Yakınında Gezilecek Yerler – Efes

İyi bir rehber eşliğinde gezmenizi tavsiye diyorum. Efes Antik Kent’te  mutlaka görmenizi önereceğim yerler: Efes Antik Tiyatrosu, Celsus Kütüphanesi, Yamaç Evler ve Artemis Tapınağı demek isterdim fakat maalesef eser kalmamış. Hayal gücünüze bırakmak için Antipader’in tanımını şuraya bırakıyorum.

‘’ Mağrur Babil’in üstünde savaş arabaları için yol olan duvarını ve Alpheus’daki Zeus heykelini ve asma bahçeleri gördüm ve güneşin kolosusunu ve yüksek piramitlerin devasa işçiliğini ve Mausolos’un engin mezarını; ama Artemis’in bulutlar üzerine kurulmuş evini gördüğümde diğer tüm harikalar parlaklıklarını kaybetti ve dedim ki “İşte! Olimpus’un dışında, Güneş hiç bu kadar büyük bir şeye bakmadı.”

Eskiden Antik Tiyatro’da kültür sanat festivali kapsamında konserler düzenlenirdi. Annem sağolsun bu konserlerin birçoğuna gitmiştik, şimdi düşününce kendimi çok şanslı hissediyorum. Hala devam ediyor mu bilmiyorum ama denk gelirseniz burada bir klasik müzik konseri dinlemenizi çok tavsiye ederim.

Aynı bölgede yer alan Meryem Ana Kilisesi için, hristiyanlar için oldukça kutsal topraklar, yurt dışından bir çok hristiyan hacı olmak için burayı ziyaret ediyor. İnancınız ne olursa olsun, enerjisi farklı bir yer hissediliyor gidince söyleyim.

Yine aynı bölgede yer alan Yedi Uyuyanlar’a mutlaka uğrayın derim. Yedi Uyuyanlar’ın hikayesini hemen oradaki gözlemecide oturup dinleyebilirsiniz. Bu gözlemecide yediğim en lezzetli gözlemeyi yedim kesinlikle abartmıyorum, patlıcanlı da favorim

Son öneriler, kesinlikle Eylül- Mayıs arası buralarda dolanın, yaz ayları aşırı sıcak baygınlık. Kuşadası’na arabayla 25 dakika. Efes giriş ücreti 50 TL, Müzekart geçerli, öğrenci indirimi mevcut. Fiyatlar ve ücretler değişebilir. Rehber ihtiyacınız olursa ayrıca iletişime geçebiliriz.

2. Şirince

Kuşadası Yakınında Gezilecek Yerler - Şirince
Kuşadası Yakınında Gezilecek Yerler – Şirince

Kuşadası yakınında gezilecek yerler arasında en güzel Rum Köyü diyebilir miyiz acaba? Şimdi Şirince’de neler yapılır aşağıda sıralayayım.

  • Şirince’nin sokaklarında turlamak,
  • Köylülerin doğal ürünlerinden alışverişinizi yapmak,
  • Şirince’ye özel çeşitli meyve şaraplarını denemek,
  • Aziz John Baptist Kilisesi’ni ziyaret etmek ,
  • Ali Nesin’in kurduğu Matematik Köyü’e gitmek, Şirince’de yapılabilecekler arasında.

Sonrasında karnınız açıktıysa Selçuk çarşısında yer alan Selçuk Köftecisi’ne oturup bir porsiyon köftenizi afiyetle yiyin.

Şirince ile igili detaylı bilgi aşağıdaki yazımda paylaşmıştım, göz atabilirsiniz.

https://www.filgezi.com/turkiye-tatil-yerleri-gezilecek-yerler/

3. Tire

Çağan Irmak filmlerinden aşina olabileceğinizi düşünüyorum. Burası’da Ege’nin hoş kasabalarındandır. Kuşadası’na arabayla yaklaşık 1.5 saat uzaklıkta. Kaplan Restoran favori mekanım. Ege Mutfağı’nın en iyisidir desem abartmış olabilir miyim acaba bilemedim. Kaplan’a giden yollar dik ve virajlı fakat bu yol sonrasında tepeden Tire manzarasına ve süper lezzetli yemeklere ulaşıyorsunuz. Yemek yemeye niyetiniz varsa rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.

Ek olarak, Tire Mandıracılıkla ünlü bir bölgedir. Dönüş yolunda Ömür Mandıra’dan Tulum peynirizi almayı unutmayın.

Pazar dolaşmayı sevenlere özel bir tavsiye, Salı günleri Tire pazarı kurulur, muazzam bir pazardır. En taze ve en çeşitli sebze meyveler bu pazarda.

4. Ödemiş – Birgi Köyü

Kuşadası’ndan arabayla 2 saat sürüyor. Cumartesi günü Ödemiş Pazarı kurulur. Pazarda el işi dantel, örtü bu tarz şeyler çok meşhur. İlginiz varsa kaçırmayın. Bir de pazarı gezdikten sonra Köfteci Hurşit’te köfte yemeyi unutmayın. Kesinlikle abartmıyorum, yediğim en iyi köfte.

Henüz Şirince kadar popüler olmasa da Birgi Evleri’nin güzelliği de bir başkadır. Bu şirin köy, fotoğraf çekmek, çınar ağaçları altında oturup çay, kahve içmek için fazla güzel sanki.

Son olarak kesinlikle Eylül-Mayıs arası gidilip gezilmesi tavsiye edilir. Yaz sıcaklarında gerek yok.

5. Sığacık

Sığacık - Kuşadası Yakınında GezilecekYerler
Sığacık – Kuşadası Yakınında GezilecekYerler

Kuşadası Gezi Rehberi’mdeki en popüler yöre: Sığacık. Pazar gezmekten henüz sıkılmadıysanız, son bir Pazar önerisi, Pazar günleri kurulan Sığacık pazarı. Baklavalar, börekler, şifalı otlar, ne ararsanız. En son balkabaklı bir börek yedik inanılmazdı.

Sığacık ayrıca ‘Citta Slow’, yani sakin şehir. Enteresandır Akyaka o kadar hissedemediğim bu Citta Slow olayını Sığacık’ta baya hissediyorum. Sokalarda turlamak, fotoğraf çekmek, sahilde bir bira içmek. Sakin kafalar sonuçta.

Sığacık yazımıza da buyrun:

Sığacık Gezi Notları

Bonus: Samos

Kuşadası’na en yakın ve en güzel gezilecek yerlerden. Gitmeye doyamadığım, canım Yunan Adası. Evet, Kuşadası’ndan feribotla sadece 45 dakika süren bir yolculuk sonrası,  favori Yunan Adaları’ndan biri olan Samos’ta olabiliyorsunuz. Keşke şu an EUR 8 olmasa ve bu fırsatı kaçırmayın diyebilsem.

Çok yakında Samos ile ilgili detaylı bir yazı geliyor.

Ayrıca En Güzel Yunan Adaları yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kuşadası Restoran ve Mekan Önerileri

Kuşadası Gezi Rehberi’nde nerede ne yenir ne içilir bölümüne geldik. Daha fazla sabırsızlanmadan başlayalım.

Değirmen

Kuşadası Gezilecek Yerler Rehberi – Değirmen

Kuşadası gezi rehberimdeki en sevdiğim mekan. Senelerdir, var olan tesis görene, keşke benim olsa dedirtir. Yemeklere gelmeden önce mekandan bahsetmek istiyorum, kesinlikle bütün övgüleri hakediyor. Aslında burası bir çiftlik atlar, kuşlar, keçiler, ördekler, aklınıza ne gelirse bağlar, bahçeler. Böyle bir çiftlikte hem yemek yemek hem de doğayla bütünleşmek müthiş keyifli.

Yemeklere gelirsek, yediğiniz her şeyin bu çiftlikten olduğunu söylememe gerek var mı bilmiyorum. Kendi yetiştirdikleri malzemelerle hazırlanan yemeklerin lezzeti gerçekten bir başka. Menü mevsime göre değişiyor. Benim favorilerim menüde her daim olan keşkek ve erişte, ana yemek . Fiyatlar İstanbul standartlarının az altında ama kesinlikle değer. Menü ve fiyat bilgisi için linki aşağıya bırakıyorum.

http://restaurant.degirmenltd.com/tr/yaz-menusu

Güzel bir haber, Kuşadası’na gidemeseniz de çiftliğin ürünlerini Yerlim markası altında alabileceğiniz yerler var, Macro ve Eataly’de görmüştüm mesela.

Tuki

Sadece Kuşadası’nın değil Türkiye’nin en iyi sandiviççisi. (Hatta Kuşadası gezilecek yerler listesine bile girer) Sadece burada yiyebileceğiniz Çarşaflı diye bir şey var, nasıl muhteşem anlatamam. Sosisli üzerine peyniri eritip kapatıyorlar, içinde patates kızartması, turşu tam bir lezzet şöleni. Özellikle deniz sonrası açlığı üzerine çok iyi gidiyor. Kuşadası’na gelip bunu yemeden dönmeyin. Fiyatlar çok uygun ayran ve çarşaflı 15 TL civarı.

Tuki’nin olayı çarşaflıdır fakat farklı lezzetler denemek isteyenler için diğer favorilerim yumurtasız karışık ve çizburger önerebilirim. Of yazarken canım çekti!!

Şef Restaurant

Sahil beldesindeyim, balık yemek istiyorum derseniz size önerim Şef Restaurant. Balığı pişirme konusunda oldukça iyiler. Ara sıcaklardan ot kavurması ve ahtapot salatası favorilerimden. Balık için tercihinizi mevsimine göre yapmanızı tavsiye ederim. Şunu da belirteyim, balık restaurantı olarak denizin dibinde değil ya da nefes kesen bir manzaraya sahip değil. Dolayısıyla bu mekanı sadece lezzetinden ötürü öneriyorum. İki kişi için ortalama 250-300 TL hesap ödersiniz, balığın yanına rakının eşlik ettiğini düşünürsek.

Ayvalık Balıkçısı

Ayvalık Balıkçısı - Kuşadası'nda Gezilecek Yerler
Ayvalık Balıkçısı – Kuşadası’nda Gezilecek Yerler

Kuşadası Marina’nın içinde teknelerin arasında muhteşem bir mekan. Kesinikle ortam olarak Kuşadası’nda en beğendiğim yerlerden. Bu yıl balık restoranı olarak hizmet vermeye başladı. Çeşit çeşit ege mezeleri ve balıklar menüde, her şey taze ve gayet lezzetli.  Kuşadası’nda iyi bir akşam yemeği için gönül rahatlığıyla öneriyorum burayı. Kişi başı ortalama 150-175 TL civarı düşünülebilir.

Sosyete Kokoreç

Kokoreç yemem diyene yedirtebilir bir yer. Gerçekten bu olay yaşandı, hatta çeyrek yiyip üzerine bir çeyrek daha istendi Gerçekten çok çok iyi, kaçırmayın mutlaka deneyin. Belediye binasının karşında yeri, şehir merkezinde dolanırken uğrayıp bi tadına bakın aklınızda kalmasın. Gelen yabancı turistler bile müdavimi olmuş durumda.

Andız

Andız - Kuşadası Gezi Rehberi
Andız – Kuşadası Gezi Rehberi

Kuşadası’na 10 dakikalık mesafede bulunan Yeniköy’de hizmet veren Andız da karnınızı güzelce doyurabileceğiniz yerlerden. Köy sofrası gibi ortamı fakat bildiğimiz masalarda yemek yiyorsunuz. Mantısı çok iyi, yanı sıra saç kavurma ve keşkek de başarılı. Daha çok gündüz gitmenizi tavsiye ediyorum, öğle yemeği ya da akşamüstü gibi. Bu arada menü oldukça zengin, rakı servisi de var.

Kirazlı Köy Sofrası

Açık söyleyim en çok evde kahvaltı yapmayı seviyorum. Dışarıda kahvaltı mekanı olarak da Kuşadası’nda tek önerim burası. Her şey çok taze, bahçede yetişiyor. Hava tertemiz, tam bir açık havada köy kahvaltısı tecrübesi yaşamak isterseniz hiç düşünmeyin buraya gidin.

Balıkçılar Kahvesi

Balık halinin üzerinde oldukça salaş bir yer. Çocukluğumdan beri çok severim burayı. İsterseniz kahvaltıya, isterseniz çay içmeye gidebilirsiniz. Bana hep huzurlu gelir burası. Sabah Kaliteci’den poğacanızı alıp, buraya gelip oturup çayınızla keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Starbucks

Kuşadası Gezi Rehberi’nde, mekan önerilerinde Starbucks mı olur demeyin lütfen burası en güzel Starbuck’slardan. Limanın içinde denizin üzerinde, karşınızda Güvercinada. Kuşadası’nın en güzel manzalarasında karşı kahve keyfi vaad ediyor size daha ne olsun Kuşadası merkezde 2 Starbuck’s var karıştırmayın, limanın içinde olan. Sadece konumundan dolayı öneriyorum yanlışlık olmasın

Roomers

Bu ara akşam takılmak için en havalı mekan. Efe Otel’in hemen altındaki mekan, sahilin dibinde. İyi bir barı var, müzikler de güzel. Arkadaşlarınızla sosyalleşebileceğiniz hoş bir olmuş, beğendim. Akşam yemeği sonrası bir şeyler içmek isterseniz aklınızda bulunsun.

Kuşadası Gezi Rehberi’mizin ve Kuşadası’nda gezilecek yerler listesinin sonuna geldik. Çarpık kentleşme nedir diye sorduklarında Kuşadası’dır diye cevap versem de, tanıdıkça daha çok seviyorum burayı.

İyi tatiller!

Sevgiler

Written By
More from Melike Yaka

Avrupa’nın En İyi Kayak Merkezleri

Sonunda heyecanla beklediğimiz kayak sezonu açıldı! Önce uçak biletlerini alalım, sonra konaklama...
Read More

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir