Yunanistan Schengen Vizesi Nasıl Alınır Gerekli Belgeler

yunanistan vizesi basvurusu
yunanistan vizesi basvurusu

Bu yazımızın konusu Schengen vizesi almak. Schengen’e üye Avrupa ülkelerinden birine seyahat planlıyorsanız ve pasaportunuzun rengi bordoysa, çözmeniz gereken ilk konu vizedir. Vize nasıl alınır konusu ve Schengen vizesi için talep edilen belgeler çoğu gezgini geren konulardır.

Diğer taraftan, vize almak için istenilen belgeleri eksiksiz tamamladığınızda red alma olasılığınız oldukça düşüktür. Bu sebeple belgelerimizi eksiksiz ve özenli bir şekilde hazırlamamız oldukça önemlidir. Yunanistan Schengen vizesinin kolay alındığı ülkelerden biridir.

Yunanistan vizesi almak için ihtiyacınız olan bütün bilgiler

Bu yazımızda Yunanistan Turistik Schengen vizesi için gerekli olan belgeleri, Yunanistan vizesi nasıl alınır konusunu ve Yunanistan vize ücreti hakkında önemli bilgileri paylaşalım istedik.

Bu arada eğer yeşil pasaportunuz varsa vize almadan Schengen bölgesinde seyahat edebilirsiniz. Yeşil pasaport ile ilgili detaylı bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.⇐

Schengen vizesi nedir? Kısaca Schengen’ e üye Avrupa ülkelerine seyahat edebilmeniz için gereken izin belgesidir. Schengen bölgesinde yer alan herhangi bir ülkeden aldığınız bu vizeyle diğer üye ülkelere de giriş yapabilirsiniz. Yani aslında Yunanistan vizesiyle diğer Schengen’ e üye ülkelere giriş çıkış yapabilirsiniz.

Eğer vize almak istemiyorsanız, vizesiz gidebileceğiniz ülkeleri sizin için listeledik 🙂

Yine aynı şekilde her sene kapıda vize anlaşması yapılıyor, onun için de şu yazımıza göz atın : Yunanistan Kapı Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan Konsolosluğu’ndan Schengen vizenizi aldıktan sonra vize derdiniz olmadan diğer ülkeler seyahat edebilirsiniz. Yunanistan vizesi ile seyahat edebileceğiniz ülkelerin listesi: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. Ayrıca, AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç.

Yunanistan Vize basvuru süreci

Geçelim Yunanistan vizesi ve Yunanistan’dan vizesi için gerekli evraklar gibi detaylara…

Yunanistan Vizesi Başvuru Süreci

Yunanistan vizesi başvuruları direkt olarak konsolosluk üzerinden kabul edilmiyor. O yüzden vize başvurusunun illere göre farklı seyahat acentaları üzerinden yapılması gerekiyor.

Kosmos üzerinden başvurması gereken şehirler:

İstanbul, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova, Zonguldak illerinde ikamet edenlerin http://www.kosmosvize.com.tr üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor.

VFSGlobal.com üzerinden başvurması gereken şehirler:

– İzmir, Ankara, Edirne, Bursa, Antalya, Muğla, Gaziantep illerinde ikamet edenlerin vize başvurularını http://www.vfsglobal.com üzerinden yapmaları gerekiyor.

Bu kurumlar Türkiye-Yunanistan vize uygulamaları resmi ortaklarıdır. Ayrıca başka bir sürü seyahat acentası vize konusunda belirli ek ücretler karşılığında hizmet vermektedir.

Yunanistan Vizesi için Gerekli Belgeler

Yunanistan vizesi için önemli bilgi KKTC ve Ercan Havaalanı’na ait kaşelerin pasaportta bulunmaması gerekmektedir malum sebeplerden ötürü.

1- En Az 6 Ay Geçerli olan Pasaport:

Yunanistan vizesi için öncelikle pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalı ve en az iki adet karşılıklı boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

Eğer pasaportunuz yoksa ya da yenilemeniz gerekiyorsa, Pasaport alma ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

2- Schengen Vize Başvuru formu:

Hangi şehirde yaşıyorsanız ona göre hizmet alacağınız aracı kurumu belirledikten sonra aşağıdaki linkler arasından ilgili formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir.

3- Schengen Vize Normlarına Uygun Biometrik Fotoğraf:

Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biometrik fotoğraf – bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. Nerdeyse tüm fotoğrafçılar biometrik fotoğrafların ebatları biliyor ama yine de işinizi garantiye almak isterseniz detayları aşağıdaki link üzerinden kontrol edebilirsiniz.

4- Seyahat Sigortası:

30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali, fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir. Ay ben nerden sigorta yaptıracağım şimdi diye endişelenmenize hiç gerek yok, telefonla, internet bankacılığı aracılığıyla ya da herhangi bir bankanın şubesi aracılığıyla bu işi kolayca halledebilirsiniz ortalama ücret seyahat süresine göre değişmekle birlikte 25 TL civarında olacaktır.

5- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

6- Pasaport fotokopisi:

Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi. Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.

7- Schengen Vizesi için Destekleyici Diğer Belgeler

Yunanistan Vizesi için gerekli belgeler

Diğer talep edilen evraklar seyahatin içeriğine göre değişmektedir. Aşağıdaki siteler üzerinden talep edilen evrakları seyahatinizin içeriğine göre filtreleyip kontrol etmenizi rica ederiz.

Vize başvurusu için gerekli diğer belgeleri sısaca özetlersek:

Seyahat aracına göre Yunanistan Vizesi başvurusu için gereken belgeler şöyle:

Uçak ile Avrupa seyahati 

  • Gidiş-dönüş uçak bilet rezervasyonu (orijinal bilet talep edilebilir)
  • Turla seyahat edilecekse tur programı

Araç ile Avrupa seyahati (burada detaylı bir yazımız mevcut bu konuyla ilgili)
Araç müracaatçıya ait ise;

  • Ehliyet (Ehliyet uluslararası olmalıdır, 01.01.2016 tarihi itibarı ile yenilenen ehliyetler uluslararası ehliyet olarak kabul edilmekte olup, beynelmilel şoför ehliyeti yerine geçmektedir. )
  • Araç ruhsatı.
  • Yeşil sigorta
    – Planlanan seyahat ile ilgili yazı.
  • Araç 3. bir şahsa ait ise; ( aile, arkadaş veya şirket vb.) yukarıdaki evraklara araç sahibinden yetki yazısı eklenir.

Bot/yat ile Avrupa seyahati

  • Bot ya da yat, müracaatçıya ya da 3.cü bir şahsa ait ise (aile, arkadaş ya da şirket)
  • Bot ya da yat ile ilgili tüm dokümanlar (yat ehliyeti de dahil olmak üzere)
  • Yat ya da bota ait geçerli sigorta
  • Yat ya da botun sahibinden davetiye mektubu ya da yat kiralanmış ise kiralandığına dair kanıtlar.
  • Yat ya da botun sahibi vizeye başvurmuyor ise yat sahibinin geçerli pasaportu ve vizesinin fotokopisi
  • Kaptanlık lisansı ( yatı ya da botu kullanacak olan kişinin)
  • Başvuru sahibi tarafından yazılan seyahat amacını belirten yazı.

Konaklama türüne göre istenen Yunanistan Vize başvuru belgeleri ise şöyle:

Arkadaş Yanı Konaklama

  • Konaklamanın nerede gerçekleşeceğini gösteren belge. (Aile ya da arkadaşınızdan davet mektubu. Bu davetiye mektubu Yunanistan’daki polis karakolundan veya KEP denilen vatandaşlık servis merkezlerinden tasdik edilmiş olmalıdır)
  • Konaklamanın yapılacağı yerin adresinin başvuru formuna yazılması.

Otel

  • Konaklama rezervasyonları (Otel rezervasyonu gösteren belge)

Gelir durumuna göre istenen Yunanistan Vize başvuru belgeleri ise şöyle:

Çalışan için gerekli vize başvuru belgeleri:

  • İşveren mektubu. Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyid eden mektup; (orijinal nüsha, fotokopi kabul edilmez).
  • SGK işe giriş bildirgesi ( barkodlu veya eski tip ise şirketten ıslak imzalı kaşeli olmalı) ve SGK “hizmet dökümü” ( E-devletten barkodlu veya SGK’dan ıslak imzalı kaşeli alınır).
  • Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza ile onaylatılmış maaş bordroları. Eğer yeni bir işe başladıysanız daha önceki iş yerinize ait bilgileri ve maaş bordrolarını sunabilirsiniz. Sözleşmeli çalışılıyor ise sözleşme fotokopisi.
  • Varsa Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (tapu fotokopileri)
  • Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  • Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi
  • Vergi levhası kopyası
  • İmza sirküleri kopyası
  • Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi ( ıslak imzalı ve kaşeli orijinal nüsha veya Ticaret Odasının web sayfasından alınmış e-imzalı çıktı www.ito.org.tr ).

Şirket sahibi için gerekli vize başvuru belgeleri:

  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe;(orijinal nüsha, fotokopi kabul edilmez)
  • Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (tapu fotokopileri)
  • Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  • Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi
  • Vergi levhası kopyası
  • İmza sirküleri kopyası
  • Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi ( ıslak imzalı ve kaşeli orijinal nüsha veya Ticaret Odasının web sayfasından alınmış e-imzalı çıktı www.ito.org.tr ).

Emekliler için gerekli vize başvuru belgeleri:

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti /emekli cüzdanı).
  • Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (tapu fotokopileri).
  • Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.

Öğrenciler gerekli vize başvuru belgeleri

  • Geçimi sağlayan aile üyesinin evraklarının aynısı fotokopi çekilerek çalışmayan öğrencilerin dosyasına da eklenir.
  • Öğrenci Belgesi, okul zamanı gidiliyor ise okuldan izin yazısı. (orijinal nüsha).
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıkları (tapu fotokopileri).
  • Geçimi sağlayan aile üyesinin son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  • Geçimi sağlayan aile üyesi firma sahibi ise, şirketin son 3 aya ait orijinal veya Ticaret Odasının web sayfasındanwww.ito.org.tr alınmış e-imzalı faaliyet belgesi, vergi levhası kopyası, Ticari sicil gazetesi, imza sirküleri; çalışan ise bunlara ilaveten işe giriş bildirgesi (barkodlu olmalı veya eski tip ise şirketten ıslak imzalı kaşeli) , SGK hizmet dükümü (e-devletten barkodlu veya SGK’dan ıslak imzalı ve kaşeli alınır) ve son 3 aylık kaşe ve ıslak imza ile onaylatılmış maaş bordroları veya emekli ise emeklilik belgeleri.
  • Geçimi sağlayan aile üyesi emekli ise emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti /emekli cüzdanı).

Bu içerik kişisel tecrübeler ve vize firmalarından alınan bilgiler doğrultusunda hazırlanmış olup vize reddi durumunda sorumluluk kabul edilmemektedir:) Eğer vaktiniz ve sabrınız yoksa doğru yönlendirmeler için şehrinizdeki vize danışmanlık bürolarını ziyaret etmeniz önerebiliriz.

yunanistan vizesi basvurusu
yunanistan vizesi basvurusu

Yunanistan Vize Ücreti ve Randevu Alma

Yunanistan vizesi başvurusu için gerekli belgeleri topladınız; sıra geldi vize başvurusu için randevu almaya. Öncelikle tekrar belirtelim ki Yunanistan Konsolosluğu’ na doğrudan başvuru yapamıyorsunuz; başvuru yalnızca aracı kurumlar tarafından alınıyor. Aracı kurumlara teslim ettiğiniz belgeler sizin adınıza konsolosluğa iletiliyor. İkamet ettiğiniz ile göre aşağıdaki linkler üzerinden randevunuzu alabilirsiniz.

Randevunuza giderken hazırladığınız belgeleri ve vize ücretinizi götürmeyi unutmayın.

Yunanistan vize ücreti olarak 292 TL ve Koordinasyon bedeli olarak da 94 TL ödeme yapıyorsunuz. Yani toplamda yaklaşık 400 TL.

Ücretler vize başvurusunun içeriğine göre farklılık göstermektedir. Detaylı ücretlendirmeye ilgili aracı kurumların siteleri üzerinden ulaşabilirsiniz. Dileriz öyle bir şey olmaz ama diyelim ki vizeniz reddedildi; ödemeyi geri alma şansınız yok maalesef.

Vize başvuru sürecinin son aşaması, sabırla bekleme süreci oluyor. Schengen vize başvurunuz yaklaşık 15 iş günü içerisinde değerlendiriliyor. Bazı başvurularda bu sürecin daha erken sonuçlandığı da oluyor.

Gezilerin en sancılı dönemlerden birisi vize başvuru süreci. Schengen vize başvurusu, başvuru için randevu alma ve başvuru için gereken belgeleri sizin için derlemeye çalıştık. Umarız, Yunanistan vize başvuru sürecinize bu yazı katkı sağlar ve vizeniz sorunsuz bir şekilde çıkar 🙂 Siz de vize almayla ilgili sorularınızı, geliştirdiğiniz yöntemleri bize yorum veya mesaj olarak iletebilirsiniz.

Umarız kolaylıkla alınmış bir vize olur 🙂 Şimdiden iyi gezmeler!

Yunanistan vizesi almışken Yunan adalarına hızlı bir tur planlamak isterseniz, sizi:  Yunan Adaları yazımıza da alalım 🙂

Written By
More from Melike Yaka

Yunanistan Kapı Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadardır?

Yaz geldi çattı. Yunan Adaları planları başladı. Eğer vizeyle, tonlarca evrakla uğraşmak...
Read More

4 Comments

  • Ferhan dedi ki:

    Merhaba yunanistan vizesi için işe giriş süresi en az 4 ay mı olmalı 3 ay mı buna net bir cevap veren bulamadım. Vize alacagım tarihte henüz 4 ayımın bitmesine 5-6 gün kalmış olacak

  • Huseyin dedi ki:

    Ben adana da yaşıyorum evleneceyim.
    Kışı yunnan vatantaşi. Nereye başvuru yapicam .hangi şehire .vize icin

    • iskender büyük dedi ki:

      Sen Allahın Adana’sından daha Türkçeyi konuşamadan Yunan vatandaşıyla evlenmeye hazırlanıyorsan… Sana vize mize lazım değil, Meriç nehrini yüzerek geç karşıya sen…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir